Παραλίες Σερίφου

Παραλίες στη Σέριφο που αξίζει να επισκεφτείτε.

Η Σέριφος έχει πολλές παραλίες, οι οποίες περιμένουν να σας φιλοξενήσουν και να σας προσφέρουν ατελείωτες ώρες ευχαρίστησης και παιχνιδιού.

Τα Λιβαδάκια, είναι η παραλία που συγκεντρώνει τους περισσότερους επισκέπτες και βρίσκεται κοντά στο Λιβάδι. Οι άνεμοι δεν την πιάνουν εύκολα, ακόμα και την εποχή των μελτεμιών. Δίπλα σε αυτή την παραλία θα βρείτε και το Ξενοδοχείο μας ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-ΒΑΣΙΛΕΙΑ, το εστιατόριο και την καφετέριά μας που σας περιμένουν για στιγμές ξεκούρασης και ξενοιασιάς.

Εκτός αυτής, η Σέριφος είναι γεμάτη κόλπους, όρμους και μαγευτικές αμμουδερές παραλίες με κρυστάλλινα νερά. Κάποιες από αυτές είναι η Ψιλή Άμμος, η οποία είναι μία από τις καλύτερες και πιο γνωστές παραλίες του νησιού, η Συκαμιά, ο Πλατύς Γιαλός, ο Κένταρχος, το Καράβι, ο Κουταλάς, το Γάνεμα και πολλές άλλες οι οποίες θα γίνουν η όαση ξεκούρασης και διασκέδασής σας για το καλοκαίρι.

Παραλίες

Ψιλή Άμμος
Η Ψιλή Άμμος βρίσκεται σε ένα απομονωμένα τμήμα του νησιού και αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες του. Μπορείτε να την προσεγγίσετε είτε με κάποιο μεταφορικό μέσο είτε περπατώντας για λιγότερα από πέντε λεπτά. Η παραλία προσφέρει σημεία με σκιά, ενώ δίπλα της υπάρχουν μικρές ταβέρνες.
Άγιος Σώστης
Ο Άγιος Σώστης είναι μία από τις πιο ήσυχες παραλίες του νησιού. Μπορείτε να την προσεγγίσετε με αυτοκίνητο, μέσω του χωματόδρομου, ή περπατώντας για λιγότερα από δέκα λεπτά. Θα ήταν καλό να φροντίσετε να έχετε προμήθειες μαζί σας, καθώς η παραλία δεν διαθέτει ανέσεις.

Σικαμιά
Το χωριό των Συκαμίων διαθέτει μια υπέροχη παραλία με χρυσαφένια άμμο και μικρά βότσαλα. Ο δρόμος προς την παραλία είναι στρωμένος με άσφαλτο, ενώ σε ορισμένα σημεία είναι χωματόδρομος. Επίσης, μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό σας σε μια μικρή ταβέρνα δίπλα στη θάλασσα.
Λιά
Η παραλία Λιά βρίσκεται σε μια απομονωμένη περιοχή του νησιού. Η παραλία προσφέρει σκιερά σημεία. Μπορείτε να την προσεγγίσετε είτε μέσω μεταφορικού μέσου είτε περπατώντας για περίπου 20 λεπτά. Η παραλία δεν διαθέτει ανέσεις.

Αυλώμονας
Ο Αυλώμονας βρίσκεται εντός των ορίων του κύριου οικισμού. Διαθέτει χρυσαφένια αμμουδιά και μερικά δέντρα που προσφέρουν σκιά. Αποτελεί μια από τις δημοφιλέστερες παραλίες του νησιού, με πολλές ταβέρνες, ενώ η πρόσβαση σε αυτή είναι εύκολη, μέσω του κεντρικού οδικού δικτύου του νησιού.
Καράβι
Η παραλία Καράβι βρίσκεται σε απόσταση 10 λεπτών από τα Λιβαδάκια. Είναι μια πεντακάθαρη θάλασσα που προσφέρεται για κολύμπι.

Λιβαδάκια
Η παραλία Λιβαδάκια βρίσκεται εντός των ορίων του ομώνυμου οικισμού. Είναι μια πανέμορφη παραλία με λεπτή άμμο και συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Εδώ, μπορείτε να βρείτε αρκετές ταβέρνες δίπλα στο κύμα.
Βαγιά
Η Βαγιά βρίσκεται σε ένα απομονωμένο σημείο του νησιού και είναι μια πλατιά αμμουδιά με πεντακάθαρα νερά. Μπορείτε να την επισκεφτείτε είτε με κάποιο μεταφορικό μέσο είτε περπατώντας για λιγότερο από πέντε λεπτά.

Καλό Αμπέλι
Η παραλία Καλό Αμπέλι είναι μια από τις πιο ήσυχες του νησιού. Μπορείτε να την επισκεφθείτε πεζή, ακολουθώντας το μονοπάτι για περίπου 20 λεπτά. Η παραλία είναι μια υπέροχη, χρυσαφένια αμμουδιά, με καταστήματα και εστιατόρια στην ευρύτερη περιοχή.
Κουταλάς
Η παραλία του Κουταλά είναι μια όμορφη ακτή με πολλά δέντρα. Κοντά στην παραλία θα βρείτε ένα βολικό χώρο στάθμευσης και μια ταβέρνα δίπλα στο κύμα.

Μεγάλο Λιβάδι
Το Μεγάλο Λιβάδι βρίσκεται στον ομώνυμο οικισμό του νησιού. Είναι μια από τις ομορφότερες παραλίες της Σερίφου, με λεπτή άμμο και αρκετές ταβέρνες να την περιστοιχίζουν.
Άγιος Ιωάννης
Στην άκρη του μικρού χωριού Άγιος Ιωάννης θα βρείτε μια πανέμορφη παραλία με λεπτή άμμο και μικρά βότσαλα. Μπορείτε να την επισκεφθείτε με αυτοκίνητο, μέσω του κεντρικού οδικού δικτύου ή περπατώντας για λιγότερα από 10 λεπτά.

Κένταρχος
Στην περιοχή Κένταρχος ή Καλλίτσος θα βρείτε μια εξαιρετική παραλία. Για να την επισκεφθείτε θα πρέπει να περπατήσετε για 20 λεπτά, ακολουθώντας το μονοπάτι που ξεκινά από το χωριό Καλλίτσος.
Οι Καμάρες βρίσκονται στην άκρη του μικρού ομώνυμου οικισμού. Η πρόσβαση με αυτοκίνητο είναι εύκολη, ενώ κοντά στην παραλία θα βρείτε και χώρο στάθμευσης.

Κρατήσεις

Το ξέρατε ότι...

Σύμφωνα με τη μυθολογία στη Σέριφο κατέληξε το κουτί, στο οποίο ο βασιλιάς του Άργους Ακρίσιος είχε κλείσει την κόρη του Δανάη με τον μικρό γιο της Περσέα, για να εξαφανιστούν.

TESTIMONIALS

Γράψτε σχόλια

FACEBOOK

Τα Λιβαδάκια, είναι η παραλία που συγκεντρώνει τους περισσότερους επισκέπτες

Σας περιμένουμε να περάσετε μαζί μας αξέχαστες και ονειρεμένες διακοπές!